Störst på folie

⭐️ Over 500 000 fornøyde kunder

60 dagers åpent kjøp 💕

Blixtsnabb leverans

Den ultimate guiden til kontaktplast

Den ultimate guiden til kontaktplast

Kontaktplast, møbelfolie, dekorfolie, dekorplast og selvklebende folie. Kjært barn har mange navn. Hvert år blir disse foliene mer og mer populære i hjemmet. I jungelen av uttrykk og fremgangsmåter kan man trenge en guide om hvordan kontaktplast fungerer, hva de kan brukes til og hvordan. 


Her er det mye å lære – uansett om kontaktplast er helt nytt for deg eller om du er en skikkelig «kontaktplastveteran».

Hva er kontaktplast?

Kontaktplast er det ultimate DIY-produktet som gjør det superenkelt å fornye møbler og interiør hjemme. Med denne folien slipper du unna pussing, maling og lange tørketider. Våre folier er selvklebende og kommer med ferdig lim på baksiden. Alt du trenger å gjøre er å dra av beskyttelsespapiret og feste folien der du ønsker.

Norges største utvalg av kontaktplast 

Vi har Norges største utvalg av kontaktplast som gir deg muligheten til å velge og vrake blant mange ulike design! Folien er svært virkelighetstro og kan gi nytt liv til hjemmet på en-to-tre. Blant våre design finner du lekre folier som etterligner alt fra treverk, marmor og betong til stål og speil. Designene kommer med ulike finisher og strukturer, slik at de ser mest mulig realistiske ut. Er du nysgjerrig på hvilket design du skal velge, kan du bestille en vareprøve her.

Bekjemper bruk og kast-samfunnet

Ved å fornye møblene med kontaktplast i stedet for å bare bytte de ut, er du også med på å bekjempe bruk og kast-samfunnet. I tillegg er folien produsert uten skadelige stoffer som miljøgifter og tungmetaller. Folien er også laget av miljøvennlig PVC og fabrikken i Tyskland bruker opparbeidet varme til å fjernvarme resten av bygda. 

 

  • Enkel montering  
  • Rask oppgradering  
  • Tåler vann og opptil 75 grader  
  • Kan fjernes igjen fra de fleste underlag
  • Miljøvennlig

 

Se kontaktplastens magi


Hvordan montere kontaktplast?

Til monteringen trenger du en saks, tapetkniv og tapetsletter. Målebånd kan også være nødvendig for noen prosjekter.

1. Vask underlaget godt. La det tørke før du begynner montering.

2. Mål opp underlaget og klipp til mengden kontaktplast du trenger. Legg til fem centimeter på hver side for sikkerhets skyld.

3. Dra av cirka ti centimeter av beskyttelsespapiret og posisjoner folien på underlaget.

4. Fest folien med en tapetsletter. Jobb deg fra midten av folien og utover for å unngå dannelse av luftbobler. Hvis det blir skjevt kan du dra opp folien og begynne på nytt.

5. Dra av mer og mer av beskyttelsespapiret etter hvert som du fester folien til underlaget.

6. Skjær til slutt bort overflødig kontaktplast med en skarp tapetkniv.

7. La herde i 24 timer.
 

Les også: Kontaktplast på kjøkkenbenken: Hvordan gjør du det? 

Hvordan montere folie på hjørner?

1. Etter du har montert på kontaktplasten på flaten, klipp en rett linje i kontaktplasten inn mot hjørnet. Da skal du sitte igjen med to deler på hver side av hjørnet.

2. Brett den ene biten inn og fest så den andre biten over.

3. Skjær bort den overflødige kontaktplasten med en tapetkniv. Husk å la knivbladet hvile langs undersiden av bordet for å få en rett og fin kant.
 

Les også: Hvordan montere folie på hjørner
 


 

Hvordan skjøter man kontaktplast?

Skjøt kontaktplasten med to til tre millimeter overlapp for å oppnå best resultat. Dette er fordi folien kan krympe opptil tre prosent etter at den er montert. Skjøter med kontaktplast som etterligner treverk er så og si usynlig og du trenger ikke å tenke på å treffe mønsteret igjen. Har du kontaktplast med glatt finish må du møte mønsteret på neste stripe for å få best mulig resultat.

 


 

Kan du fjerne kontaktplast igjen? 

Absolutt! Våre folier kan fjernes fra de fleste overflater og passer perfekt til deg som leier. Eneste unntakene er at folien kan skade underlag som er uegnet for kontaktplast, som for eksempel beisede overflater eller møbler laget av spon. Sjekk alltid om underlaget er egnet for foliering og fjerning før du legger den.


Det eneste du trenger å gjøre når du fjerner folien er å varme kontaktplasten godt med hårføner og dra den forsiktig av. Den skal normalt ikke dra med seg noe av underlaget, så lenge underlaget var helt og solid før kontaktplasten ble lagt. Den vil heller ikke etterlate noen merker. Dersom det skulle være noe limrester igjen kan dette vaskes bort med klut og såpevann, eventuelt en limfjerner som for eksempel Tec7 Cleaner (finnes hos en byggevareforhandler).
 


 

Populære bruksområder

Det er stort sett bare kreativiteten som setter stopper for hva du kan fornye med kontaktplast! Likevel så er det noen prosjekter som går igjen oftere enn andre. Å gi bordplaten en «quick fix» med folie er en av de mest populære prosjektene. Både spisebord, sofabord og sidebord!

Et annet prosjekt som går igjen mye er å gi kjøkkenet et løft. Da er det gjerne benkeplater og kjøkkenfronter som blir fornyet. Kjøkkenbenkene får en runde med folier som etterligner treverk eller stein, og kjøkkenfrontene får nytt liv med vår «Uni matt»- eller «Uni Lack»-kolleksjon.

 

Å fornye trappen med kontaktplast er også svært populært, da det å bytte ut selve trappen gjerne er kostbart. Til trappen er det fint å benytte en folie som etterligner treverk. Disse designene har struktur i seg og blir derfor ikke glatte.


Har du en kjedelig kommode hjemme? Forny toppen med en lekker marmorfolie, eller få en helt ny farge!


Frister det ikke å bruke mange tusen på å pusse opp badet? Mange bruker kontaktplast både til å oppgradere vegger da folien kan monteres både over fliser og baderomsplater. Du kan også gi baderomsinnredningen din et skikkelig løft med folie.

 

 

La deg inspirere av våre kunder

Fra hvitt til sort: Steffen fikk et "nytt" kjøkken med folien Uni matt sort.

 

Enkel oppussing av badet: Linda Iren fikk oppgradert badet sitt med folien Mikrosement og det ble rålekkert. Folien er lagt direkte på flisene. Vi gjør oppmerksom på at en slik løsning fungerer kun på dusjsoner som ikke brukes noe særlig, og at det lønner seg å legge silikon rundt endene av folien.

 

 

Ny bordplate med folie: Margareth fornyet bordet sitt med bestselgeren Sanremo Eik Natur og resultatet ble slående vakkert.

 

Fra solbleket til morderne sort: Anne-Margrethe fikk en nydelig kommode med den populære kontaktplasten Treverk sort matt.

 

Rask fornyelse av trappen: Line ga trappen sitt et skikkelig ansiktsløft med folien Sonoma Eike Trøffel.

 

Nytt bad på minutter: @saharelis_home har totalt forvandlet badet sitt med Uni matt sort på skap og Black Marble på benken. For et rått resultat!

Tidigare inlägg
Nästa inlägg