Störst på folie

⭐️ Over 500 000 fornøyde kunder

60 dagers åpent kjøp 💕

Blixtsnabb leverans

Slik fornyer du trappen med kontaktplast

Slik fornyer du trappen med kontaktplast

Med kontaktplast kan du enkelt få en lekker og rimelig ny trapp. Du slipper alt maset med pussing, maling, og lang tørketid. Eneste forarbeidet du trenger å gjøre er å vaske trappen. Enklere blir det ikke.

Ny trapp: Heidi fikk en ny trapp med favoritten Sangallo Hellegrå. Legg merke til at Heidi har en åpen trtrapp og har derfor lagt folien rundt hele trappetrinnet.

 

Hvordan monterer du folie i trappen?

Det er greit å merke seg at monteringsmetode kan variere litt avhengig av hva slags trapp du har. Har du mulighet til å få en hjelpende hånd gjør det prosessen enklere. 

 

1. Vask trappen godt med vanlig vaskemiddel og vann. La det tørke før du begynner.

2. Mål opp trinnene diagonalt for å finne ut hvor mye du trenger. Legg til ekstra fem centimeter på hver side.

3. Klipp kontaktplasten til størrelsen du har målt opp. Husk at treverk-mønsteret skal legges parallelt med forkanten av trinnet. 

4. Dra av omtrent ti centimeter av beskyttelsespapiret.

5. Posisjoner kontaktplasten mot kanten og fest første del på underlaget. Legger du den skjevt, er det bare å dra den forsiktig av å begynne på nytt.

6. Dra av beskyttelsespapiret litt etter litt, og jobb deg utover mot bredden. Bruk en tapetsletter for best resultat.

7. Brett kontaktplasten rundt hjørnet. 

8. Skjær bort den overflødige kontaktplasten med en skarp tapetkniv

 

Les også: Slik flislegger du gulvet på minutter

 

Ta en titt på disse monteringsvideoene for flere tips

 

Hvilket design skal du velge til trappen?

Alle våre folier er produsert for å se mest mulig realistisk ut. Når det gjelder bruk av folie i trapp, anbefaler vi at du går for en som etterligner treverk. De fleste folier som etterligner treverk er nemlig produsert med en struktur i seg som gjør den mer ideell for trapp. Ta gjerne en titt i produktbeskrivelsen for å se om kontaktplasten har struktur eller ikke. Disse designene gjør det også svært lett å skjøte om det blir nødvendig, da strukturen vil skjule selve skjøten. Santana Eik Kalk, Sanremo Eik Natur, Sangallo Hellegrå og Mikrosement er spesielt populære valg til trapp. Lyse folier vil ha lengre levetid i trapp sammenlignet med mørke folier.

Er det vanskelig for deg å velge hvilken kontaktplast du skal gå for? Da anbefaler vi deg å bestille vareprøver så kan du se designene i ditt eget hjem og bestemme deg senere. Du finner vareprøvene her.

Les mer: Slik skjermer du innsyn med vindusfolie

Ofte stilte spørsmål om kontaktplast i trapp

 

Blir det ikke glatt når man legger kontaktplast i trappen?

Tilbakemeldinger fra kunder er at den malte eller lakkerte trappen var glattere FØR man la kontaktplast. Vi anbefaler at du bruker kontaktplast som etterligner treverk til trapp da disse har noe struktur i seg som gjøre at trappen ikke blir glatt. Bestselgeren Mikrosement som etterligner betong kan også brukes. Det kan være lurt å bestille vareprøver før du går til innkjøp av en større rull. På den måten får du kjent på struktur, kvalitet og sett fargen i virkeligheten først.

 

Hvor slitesterk er folien og hva er holdbarheten?

Erfaringer fra kunder er at kontaktplasten holder godt. Kontaktplasten er slitesterk og har god holdbarhet, men du kan likevel ikke regne med at dette holder like godt som vanlig gulvbelegg. Kontaktplasten vil ikke løsne fra trappen før du ønsker å fjerne den og tåler alminnelig innendørs slitasje. Dersom du går mye med sko i trappen anbefaler vi å unngå å bruke kontaktplast.

 

Hvordan er det med alminnelig slitasje og vask?

Kontaktplasten er slitesterk og tåler vanlig vasking. Den kan enkelt tørkes av med en fuktig klut og tåler en temperatur opptil 75 grader. Bruk vanlig vaskemiddel og unngå sterke vaskemidler, som for eksempel har bleke- eller skureeffekt.

 

Jeg har hund. Vil den sette merker?

Mest sannsynlig, ja.

 

Jeg har noe hakk i trappen, vil kontaktplasten dekke dette?

Kontaktplasten vil nok dekke små hakk, men større hakk kan den hende kontaktplasten legger seg i. Velger du en kontaktplast med mye mønster og struktur i, som for eksempel Sanremo Eik Sand, Sanremo Eik Natur og Pino Aurelio vil dette hjelpe med å skjule hakkene. Test gjerne med en vareprøve først.

 

Kan man lage en mal til trappetrinnene?

Dersom du har en rett trapp som ikke svinger kan du enkelt lage en mal. Kontaktplasten kommer med ruter på baksiden av beskyttelsespapiret som du kan bruke når du måler opp. Mål opp trappetrinnet og klipp kontaktplasten større enn selve trinnet, slik at du har noen centimeter for mye på hver side. Når du har lagt den der den skal være, bruker du en tapetsletter, setter den i mot kanten til opptrinnet og kutter med tapetkniven. Du kan bruke den første biten som mal for å klippe opp de resterende bitene.

 

Dersom du har en trapp som svinger kan det være litt vanskeligere med en mal, men likevel ikke noe vanskeligere å legge folien. For å få et naturlig resultat anbefaler vi at du legger treverksmønsteret i kontaktplasten parallelt med forkanten av trappetrinnet. Mønsteret går langs lengden av rullen, slik at du ikke trenger å skjøte på trappetrinnet dersom det er smalere enn 90 centimeter.

 

Hvordan legger jeg kontaktplasten så treverket ser naturlig ut?

Treverket går langs lengden på rullen, så vi anbefaler at du klipper ut trappetrinnene av lengden. Deretter legger du treverksmønsteret parallelt med forkanten av trappetrinnet, ikke bakkanten. Da vil treverket gå samme retning som det ville ha gjort i en vanlig trapp med treverk og du vil få et naturlig resultat.

 

Hvor mye kontaktplast trenger jeg til en vanlig trapp?

Vanligvis handler våre kunder 90 centimeter x 15 meter til en vanlig trapp. Hvor mye man bruker kommer an på hvor sparsom du er med folien, antall trappetrinn og om man har sving i trappen. Er du usikker på om det blir nok med en slik rull kan du måle trappen først. Da anbefaler vi at du legger til noen centimeter for hvert trinn, slik at kontaktplasten blir enklere å jobbe med.

 

Ikke alle design tilbys i 90 centimeter bredde, men du kan fint bruke ruller i mindre størrelser. Folie som etterligner treverk er enkle å skjøte i bredden av rullen. 

 

Trappen min er for bred for kontaktplasten. Går det fint å skjøte?

I dette tilfellet anbefaler vi heller at du legger kontaktplasten på langs. Treverket går med lengden av rullen og dette vil gi det beste resultatet. Dersom du ønsker at treverket skal gå den andre veien, går det fint å skjøte. Kontaktplast som etterligner treverk gir en nærmest usynlig skjøt.

 

Kan jeg legge lys kontaktplast på et mørkt underlag?

All vår kontaktplast er heldekkende og det går helt fint å legge en lys kontaktplast på en mørk trapp.

 

Dersom man har åpen trapp, hvor mye av trappetrinnet skal man dekke med kontaktplasten?

Dette vil være opp til preferanse. Dersom du kan se trappetrinnene underfra og du ønsker å dekke de med kontaktplast er det ikke noe problem å legge kontaktplasten rundt hele trappetrinnet. Vi ser at mange av våre kunder velger å legge kontaktplasten kun på toppen av trappetrinnet og ned over kanten. Nedenfor kan du se to bilder av hvordan en kunde har kuttet kontaktplasten.

 

La deg inspirere av våre kunder

Ny trapp på minutter: Instagrammer @nordekker1 fikk modernisert trappen sin med sort maling og folien Oak Minimal. Dette ble utrolig fint!

 

Underveis og etter: Se så fantastisk lekker trappen til @interior_tk ble med favoritten Sangallo Hellegrå.

 

Delikat treverk: Line fikk totalforvandlet trappen sin med folien Sonoma Eike Trøffel. Dette ble kjempe fint!

 

Fra mørk til lys: Gjør som @tattoo1angel og oppgrader trappen fra maling til treverksfolie. Hun har brukt Sangallo Hellegrå og resultatet ble utrolig bra.

 

Ferdig resultat: Trappen til Stine ble nydelig med populære Santana Eik Kalk på trappetrinn og gelender.

 

Tidigare inlägg